Nu poti intrece Pamantul

Inainte de orice, nu poti intrece Pamantul la fuga. Un prieten imi zicea zilele trecute ca alearga 20 de minute cu 13 km/h. E mai cool ca mine, in orice caz. Eu personal pot alerga 2 minute cu 1km/h. Deci m-ai intrecut la faza asta. Dar imi pare rau sa te anunt ca Pamantul alearga mai repede ca tine. 30 km/s. Asta daca luam Soarele ca referinta. Ca totul pe lumea asta, si miscarea e relativa. Si culmea e ca nu ameteste Pamantul de la viteza asta. As vrea sa galopez si eu pe langa Soare asa. Probabil as deveni albastra cu timpul, dar m-as putea obisnui.

Nici in visele tale cele mai salbatice nu poti intrece Pamantul la nervi. Poti urla, poti da din picioare, poti sa te arunci pe jos si sa faci crize de om rasfatat, n-ai nicio sansa. Eu sunt o persoana calma, abia ma minunez la scenele altora. Dar Pamantul are nervi inifit mai puternici decat ai tai. Ploi de vara cu grindina zgomotoasa cat sa-ti invineteasca pielea cateva zile bune, furtuni pe mare, cutremure care inghit sate si oameni cu tot cu oase. Cand Pamantul se enerveaza, furia lui e nemasurabil de frumoasa, demna si luxoasa. De la distanta. Din interior aduce intuneric si moarte.

Nu poti intrece Pamantul in eleganta. Cand ma simt eleganta port o rochie visinie lunga si cambrata, cu spatele gol, parul prins cu ace si ochii innegriti cu creionul kohl si cu fardul albastrui. Egal cu zero. Poti sa porti pantofi negri cu tocuri de 12 cm, poti sa porti rochii albastre sau albe de seara, poti sa-ti aranjezi parul si sa-ti pictezi ochii precum regina Cleopatra in vechime. Pamantul are o eleganta antica, tribala, dura si ispititoare in acelasi timp. Luna de vara galbena pe cer albastru si alba pe cer negru e de o simplitate elegant de debordanta. Nucul batran din pajistea verde sub ploaia senina de primavara e de o frumusete expresiva. Calul alb, instelat, alergand pe cerul noptii e o viziune atragatoare si ireala. Cand Pamantul respira frumusete, plamanii lui sunt gliile negre sub soarele sufocant.

Noi plecam si venim si plecam. La infinit. Dar Pamantul e etern. Un cerc complet sau un punct imobil? Gandurile lui sunt visele noastre. Tarana lui este aerul nostru. Noi pentru el? Simpli admiratori.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Secrete

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s