Nimic de weekend

Rareori mai am vreme sa ma plictisesc. Cu toate cate se intampla mereu si in fiecare zi atat de incontinuu, suav si fara obstacole, viata cateodata are darul de a fugi pe langa mine si de a ma lasa sa visez zilele fara sa stiu incotro s-au pierdut.

Dar acum am vreme. Nu sa ma plictisesc, cuvantul asta ar trebui scos din vocabularul meu si al oricui, poate chiar interzis in DEX. Soarele se intoarce catre apus, e primavara in sfarsit. Ploaia rece, dar placuta, de dimineata a intensificat atmosfera de nimic. Ploaia in sine cred ca a fost de fapt scopul. Caldaramul incepea sa se inchida usor la culoare, griul si roscatul dadeau in gri si roscat inchis, pasii mei lasau urme deschis-albastrui acoperite in doar cateva secunde de picaturile marunte marunte, ca ochii de furnica.

Am cumparat o planta. Verde cu inflorescente violete. Si ghiveciul avea forma unui scaun alb de gradina. O gradina in care zilele sunt lungi, serile lenese si pline de ganduri si raspunsuri la intrebari nerostite, iar noptile calde si prietenoase.

Timpul insusi e lanced, putrezeste in nemiscare. Minutele nevazute de luni pana vineri se transforma in sirene de weekend. Vineri seara cand simti cum toata saptmana se ridica si se topeste in mirosul de lavanda din apa aproape clocotinda. Vrei sa arunci toate gandurile odata cu ziua care isi da ultima suflare. Nimic sa nu intrerupa ritmul static al respiratiei, fluxul lin al purei stari de bine in care te scufunzi odata cu frunzele de lavanda, adiere de primavara.

Dupa-masa tarzie e seara deja. Trupul timpului se reface din propriile-i ramasite, se taraste stramb dar sigur catre inainte. Nemiscarea era o iluzie care as fi vrut sa ascunda mai bine evidentul. Ca notele muzicale pe portativ si ca zambetele odata insorite se invart galaxiile, se invarte timpul. Lavanda si ploaia nu mai inseamna nimic dintr-o data, nu cand perspectiva spatiului ameninta de la orizont.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Gânduri, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s